5

Tips om snel vet haar te voorkomen

Je kent het wel, je haar net gewassen en perfect geföhnd en ja hoor!! Nu alweer een vettige glans erover. Heel frusterend maar waarom krijgen we een vette hoofdhuid? Nog beter wat kunnen we daar zelf precies aan doen?Lees hieronder mijn tips ↴

Je kunt door verschillende redenen snel een vette hoofdhuid krijgen:

 • Je eet te vet.
 • Je hormonen.
 • Temperatuurwisselingen.
 • Je ervaart heel veel stress.

Mijn tips:

 1. Probeer je haar niet te vaak te wassen.
  Iedere keer als je je haar wast, was je het natuurlijke beschermlaagje van je hoofdhuid af waardoor de talgproductie ook sneller gaat. Probeer het wassen te beperken tot 2 à 3 keer per week. Ook al lijkt dit in het begin lastig, je zult merken dat het steeds een beetje beter gaat. Bouw het langzaam op dus stel het iedere keer een dag langer uit en geef het wat tijd.
 2. Douche op een lagere temperatuur.
  Als je te warm doucht, kan er meer talg aangemaakt worden op je hoofdhuid. Ook ga je door te warm water meer transpireren en zo kun je dus door een te warme douche op 2 manieren sneller vet haar krijgen.
 3.  Masseer tijdens het wassen je hoofdhuid niet constant en zet niet teveel druk met je vingers.
  Doordat je veel druk zet of zelfs je hoofdhuid masseert, krijg je meer talgproductie. Door teveel talg krijg je weer snel vet haar.
 4. Spoel je shampoo, conditioner en masker heel goed uit.
  Dit is iets wat best vaak mis gaat, als je je haar wast met shampoo is het heel belangrijk dat je het schuim goed uit je haar spoelt. Dit duurt langer dan je denkt dus juist als jij zelf denkt dat het er goed uit is, ga dan nog even door met spoelen en ook goed op je kruin, achter je oren en in je nek. Als je daarna nog een conditioner of masker gebruikt, is het belangrijk dat je deze niet op de hoofdhuid aanbrengt. Blijf zeker 4 cm van je hoofdhuid af en als je het op je lengtes en punten hebt aangebracht en de inwerktijd is voorbij, dan is het belangrijk dat je het zo goed uitspoelt dat het lijkt alsof je er niks meer in gedaan hebt. Het mag dus niet meer zacht of vettig aanvoelen want dat is het product er niet goed uitgewassen.
 5. Verschoon je kussensloop regelmatig.
  Tijdens het slapen komen vetten en productresten op de hoofdhuid terecht dus is het heel belangrijk dat de kussensloop vaak verschoond wordt. Als je daar uren met je hoofd op ligt en het niet schoon is, is het ook niet heel gek dat je daar weer vet haar van krijgt.
 6.  Borstel je haar niet te vaak.
  Door je haar vaak te borstelen verspreid je talgresten door je haar en wordt de hoofdhuid steeds opnieuw gestimuleerd waardoor er ook meer talg vrij komt.
 7. Ga niet steeds met je handen door je haar!
  Ook met je handen door je haar gaan, is een van de ergste dingen die je kunt doen als je juist vet haar wilt voorkomen. Aan je handen zitten heel veel vetten en resten van bijvoorbeeld eten, make-up en gebruiksvoorwerpen die daardoor allemaal in je haar terecht komen. Niet iets om blij van te worden lijkt mij!

Dit zijn mijn 7 belangrijkste tips voor je op een rij. Waarschijnlijk klinkt het allemaal heel logisch als het zo op papier staat, alleen gaat het in de praktijk nog vaak mis dus een reminder kan vast geen kwaad ❤

Heel veel liefs en vragen hierover? online@houseofhairandbeauty.nl

Delen op social media? Leuk!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Gratis e-book

HELP! HAARISSUES

Voor vrouwen die zich élke dag net zo zelfverzekerd willen voelen als dat ze bij hun kapper de deur uitlopen. 

Met mijn inschrijving geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring.