CB46CBBE-E02E-4726-A39A-FCDDF8E3CA35-550x413

Wat is argan olie en wat doet het?

Je kunt geen beautyproduct meer vastpakken tegenwoordig of er zit argan olie in, dat wonderen zou moeten verrichten. Maar wat is het eigenlijk en waar komt het vandaan?

Ik ben naar Marrakesh geweest, daar komt de traditionele argan olie vandaan. Het is afkomstig van een arabische boom. De olie wordt uit de pit van de vrucht gehaald die groeit aan de boom. Ze zien eruit zoals op deze foto:

Je hebt 2 soorten argan olie. Als de vruchten gebrand en geroosterd worden dan is het goed om te gebruiken voor voedsel. Er komt daardoor een olie vrij die geurloos is. Als je de arganvrucht niet roostert, blijft het een grotere substantie die wordt gebruikt voor cosmetica. Ook deze is geurloos en behoudt zijn werking ongeveer 2 jaar. Op de foto zie je links de olie die voor beautyproducten gebruikt wordt en rechts voor het eten.

Wat doet argan olie precies?

Argan olie is een hele droge olie. Dit houdt in dat hij snel wordt opgenomen door huid of haar en daardoor het haar niet verzwaart en de huid niet vet maakt. Het duurt enkele seconden voor het wordt opgenomen door huid of haar. Argan bevat vooral veel vitamine E en dat is heel belangrijk voor onze huid. Het is een van de krachtigste anti-oxidanten, het neutraliseert vrije radicalen die schade aan je huid en haar kunnen aanrichten. Verder bestrijdt vitamine E ontstekingen en is het een goede moisturizer, het maakt huid en haar dus lekker zacht. De vitamine beschermt en voedt je cellen ook en vertraagt het verouderingsproces. Je kunt argan olie van top tot teen gebruiken. Zowel je haar als je nagels worden erdoor verzorgd en versterkt. In Nederland wordt echter bijna nooit 100% argan olie verkocht. Het is erg prijzig en wordt daarom gemixt met andere oliën waardoor de argan zijn werking verliest.

Hoe kun je argan olie dan het beste gebruiken?

Je kunt de 100% argan olie gewoon gelijk op je huid aanbrengen. Je kunt het gebruiken als bodylotion, als nagelriemolie, als haarmasker en zelfs als haarserum. Als je het als haarserum gebruikt, beschermt het zelfs tegen de hitte van de föhn of stijltang. Het is dus echt een alleskunner waar wel een prijskaartje aanhangt. Een flesje pure argan kost al snel €30,00 voor 100ml.

Hebben jullie weleens argan olie gebruikt en zo ja, wat vonden jullie ervan?

Liefs

Delen op social media? Leuk!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Gratis e-book

HELP! HAARISSUES

Voor vrouwen die zich élke dag net zo zelfverzekerd willen voelen als dat ze bij hun kapper de deur uitlopen. 

Met mijn inschrijving geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring.